Korusuosikkien paluu 

Kultakeskus on tuonut Liisa Vitalin rakastetut korusarjat takaisin
Kultakeskus Oy valmistaa jälleen 1960-70-lukujen taitteen menestyskorusarjoja Leppäkerttu ja Pitsi. Sarjoihin kuuluvat hopeiset kaulakorut ja -käädyt, korva- ja rannekorut sekä sormukset. Osa malleista on saatavana myös kultaisena.

Liisa Vitali (1918-1986) suunnitteli kansainvälisestikin tunnetut Leppäkerttu-korut Kultakeskukselle 1960-luvun lopussa. Somerolaisen Vitalin yhteistyö Kultakeskuksen kanssa jatkui yli kymmenen vuoden ajan.
Pääasiallisen materiaalinsa, kullan, kallistumisen vuoksi Vitali suunnitteli koruihinsa huokoisen lampaanvillan inspiroimia reikiä. Lopputulos oli enemmän kuin osastensa summa: herkkää kauneutta henkivä korusarja, joka vei Vitalin maailmanmaineeseen. Myyntimenestykseksi osoittautuneen korusarjan ajattoman muotoilun ansiosta Leppäkerttu on kohonnut kevyesti uuteen lentoon.

Paitsi korusuunnittelija, Liisa Vitali oli myös maanviljelijä. Inspiraatio koruihin löytyikin usein luonnosta, kuten korusarjojen nimistä voi päätellä: Leppäkerttu, Leppäkerttu ja iso kivi, Kissantassu, Ampiaisenpesä ja Muurahaisenpolku. Ympyrän- ja pallon muotoihin mieltynyt Vitali astui ulos tutusta muotokielestä Pitsi-korusarjallaan. Sirot neliönmuotoiset ”Kultakennot”, kuten Pitsi-sarjan koruja 1970-luvun alussa kutsuttiin, sulautuvat toisiinsa muodostaen eloisan kaarevia korupintoja.

Katso lisää: kultakeskus.fi